13:00

Referat: Anderslövs BoIK - AIF Barrikaden

Startelvan: Mikael L – Alfons, Sten, Alex lång ?, Adam – Amine, Martin, Linus, Danne – Henke, Anders

Avbytare var David som spelade sista 20 som högerback, Farhad som spelade sista 10 som höger yttermittfältare och Mohamed som inte spelade alls.

Anderslöv började något bättre än vi och såg faktiskt trots sitt tabelläge riktigt hungriga ut. Därefter hade vi en bra period då vi också tog ledningen sedan Anders passat Henke som först försökte runda målvakten men inte lyckades riktigt men som fick retur på vilken han satte matchens första mål – ett mål som kanske inte var så bra så här i efterhand. Det gav oss nog en tro att det skulle lösa sig av sig själv när vi nu mötte ett lag som bara lyckats skrapa ihop 8 poäng innan den här matchen. Å andra sidan kanske ett mål till fått Anderslövsspelarna att tappa modet och det var inte långt ifrån att vi bara en minut efter vårt ledningsmål kunde utökat vår ledning när vi hade ett friläge där målvakten gjorde en bra räddning på ett lite halvdåligt avslut ur friläge.

De följande målchanserna blev Anderslövs när först en av deras spelare fick på ett mycket hårt pressat skott som Mikael lyckades tippa till hörna och inte långt därefter en annan (?) fick på ett lika pressat skott där Mikael gjorde en bra prestation när han tippade bollen i ribban varifrån den studsade ut på plan innan anfallet sedan rann ut i sanden.

Efter en dryg halvtimme kom en minut som kan ha fått stor betydelse för matchutgången (mycket spekulationer om detta vid olika tillfällen märker jag men det kändes faktiskt så) när först Anders omarkerad nickade från mycket nära håll när en del i deras lag stannat för en förmodad offsideavblåsning (vilket nog tveksamt om motiverat), en nick som målvakten räddade, och Anderslöv direkt därefter kvitterade på en välplacerad boll precis utom räckhåll för Mikael och sedan stolpe-in. Därefter tappade vi allt spel och Anderslöv dominerade men skapade ingenting att tala om.

Andra halvlek hann sedan knappt börja förrän Anderslöv också gjorde ett ledningsmål där avslutet var nästan en kopia av kvitteringsmålet fast denna gång från höger sida medan det tidigare kom från vänsterkanten. Än en gång hittade avslutaren precis på decimetern det läge där Mikael inte kunde nå den men ändå innanför bollramen.

Nu tog vi över kraftigt spelmässigt men till att börja med utan att komma till skott vare sig bildligt eller bokstavligt. Efter en kvart hade vi dock en klar målchans med ett dåligt avslut och i den 68:e min ett än bättre när målvakten var en bit ut och det borde kunna vara ganska lätt att lobba bollen i mål men avslutet blev helt misslyckat. Två minuter senare kom dagens andra ribbträff, också denna gång av Anderslöv. Dock var skottet tämligen ofarligt eftersom det kom ur dålig vinkel, hamnade i ribbans överkant och Mikael säkert räddat om bollen kommit innanför målramen

Fram till nu hade det sett ut som om Anderlövsspelarna var betydligt tröttare än vi. Om det bara var en chimär är svårt att avgöra men plötsligt såg våra spelare minst lika trötta ut som deras och matchen, där det redan tidigt i första halvlek ofta fanns oceaner av planyta att spela på på mitten, började nu allt mer likna en P9-match med 10 utespelare nära vardera målet och ett avstånd på 50 meter däremellan.

Vi satsade nu väldigt hårt på att få till stånd en kvittering och när dessutom vårt mittfält inte såg ut att orka springa hem (alternativt inte brydde sig om det) innebar det att vi gav Anderslöv stora ytor på ”sista tredjedelen” (ett inneuttryck som används i tid och otid men här är passande) vilket de utnyttjade till att på tre inlägg från vänsterkanten nå totalt omarkerade spelare som vart och ett egentligen borde resulterat i en utökad ledning. På ett av avsluten gjorde Mikael en strålande reflexräddning. På de andra blev avsluten däremot otroligt lama. Mot detta kunde vi ställa en stolpträff av Anders efter pass av Henke.

Totalt sett en tämligen rättvis seger om än 4-3 hade varit ett normalare resultat med tanke på alla klara målchanser. Spelmässigt tämligen jämnt men de hade totalt sett något fler vassa chanser. Samtidigt som Anderslöv var lite bättre än man kunde förvänta sig med tanke på de få ihopskrapade poängen. Man verkade spela avslappnat och inspirerat nu när nerflyttningen varit klar sen länge. De hade också matchens klart bästa utespelare i Tristan Madsen som var en ständig oroskälla för vårt försvar i speciellt första halvlek. Han verkade dock lite övertänd och ju längre matchen led desto mer ägnade han sig åt protester mot domslut istället för att koncentrera sig på spelet.

Vår insats var dock inte alls i nivå med vad vi borde kunna prestera och presterat på sistone. Ganska märkligt att se spelare som brukar vinna 70 % av alla närkamper förlora de flesta, att se evighetsmaskiner ta slut och spelare som normalt är bra avslutare missa den ena chansen efter den andra.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 1-4 Avslut på mål: 5-8 Avslut utanför: 6-5

Efter matchen fanns en oro över resultaten för våra konkurrenter. Först jublade vi över Skabersjös 2-3-förlust mot Vellinge IF (som därmed säkrade en kvalplats) som, vilket inte spelarna men referenten visste genom resultatrapportering och mot slutet direktreferat i mobilen, dock satt hårt inne. Vid ställningen 2-1 till Vellinge hade Skabersjö ett skott i stolpens insida och vid ställningen 3-2 var Martin Prahl helt ren 5-10 min före slut men missade. Ett mål där hade ändrat förutsättningarna en hel del med tanke på att Skabersjö har Skansen hemma i sista medan vi har Lilla Torg som vi nog aldrig någonsin tagit poäng mot oavsett matchbild!!

Sedan det börjat räknas på alla håll i omklädnadsrummet efteråt kunde vi efter vilda diskussioner enas om att vi trots alltinte var hundraprocentigt klara även om det krävdes väldigt mycket för att vi skulle hamna på kvalplats. Att Lindeborg med större motivation än sina motståndare skulle kunna slå ett eventuellt omotiverat Pelister kändes, om än inte särskilt troligt, så inte helt omöjligt, inte heller att Lindeborg skulle slå Klagshamn i sista omgången samtidigt som vi skulle förlora mot Lilla Torg. Däremot vore det väl en typ 50-oddsare om Klagshamn som varit ur slag hela hösten – ja sedan 6:e spelomgången faktiskt – idag skulle slå ett Bosniska Behar som kämpar om seriesegern med Smygehuk.

Det blev också en massa letande efter kontakter i de olika lagen vars matcher började en timme senare än vår. Sedan vi efter många om och fått napp i vårt myckna ringande visade sig den lilla oro vissa ännu känt vara helt obefogad. Pelister slog Lindeborg med 3-1 och Bosniska Behar krossade Klagshamn med 5-0 OCH DÄRMED VAR DET KLART ATT VI SPELAR I FEMMAN ÄVEN NÄSTA ÅR. Nu ska vi bara bryta förbannelsen och avsluta snyggt med en seger mot Lilla Torg i sista omgången på söndag.